Interjú

Matej Trusa: Életem mérkőzése

Matej Trusa: Életem mérkőzése

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 29.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor, Lelkes Ernő

„Nagyon nagyra értékelem, hogy az égszínkékeket a szezon második hazai mérkőzésén is legyőztük. Büszke vagyok a csapatra.” Matej Trusa a Slovan elleni rangadón szerezte meg professzionális klubpályafutása első mesterhármasát.

„Az első mesterhármasomat értem el a karrierem során, így remek érzések vannak bennem, jobban nem is időzíthettem volna. Életem mérkőzése volt a vasárnapi, a találkozó labdáját is eltettem emlékbe. Nehéz szavakat találni, nagyon erős érzelmek hatása alatt vagyok. Sikerült úgy rárontanunk a vendégekre, ahogy azt az összecsapás előtt megbeszéltük. Az első félidőben nem hagytuk levegőhöz jutni a Slovant, kár, hogy ezt nem folytattuk az egész második játékrészben. Kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat, de legalább a nézők számára is maradt izgalom. Nagyon átéltem a meccs végét a kispadon, sokkal rosszabb onnan figyelemmel követni az eseményeket, mint a pályáról, ahonnan befolyásolhatjuk a dolgokat. Nem csodálkozom azon, hogy az edzők így átélik ezt. Szerencsére ezekben a pillanatokban sokat segítettek a szurkolók, és végül az ötödik gólunkkal biztossá tettük a győzelmet” – mosolygott a vasárnapi DAC-Slovan (5:3) rangadót követően a mesterhármast jegyző Matej Trusa.

A többi ellenfél a bajnoki idényben legfeljebb 2 gólt volt képes szerezni a Slovan ellen, egyedül csak a DAC tudott szeptemberben háromszor is betalálni (3:1), most az akkori termést további két góllal toldottuk meg. „A mutatott teljesítményért és a hozzáállásért annak ellenére is a miénk az érdem, hogy a Slovan már biztos bajnokként utazott hozzánk. Nagyon nagyra értékelem, hogy az égszínkékeket a szezon második hazai mérkőzésén is legyőztük. Büszke vagyok a csapatra. A három pont komoly lökést jelent az európai kupaszereplést érő helyekért, meccsről meccsre kell haladnunk. Tegnap még kiélveztük a sikert, hétfőtől pedig már a legközelebbi ellenfélre készülünk. A szurkolók ismét fantasztikusak voltak, pont az ilyen érzelmekért futballozunk. Ők, a tizenkettedik játékosunk adják a lökést. Otthon és idegenben is látogatják a mérkőzéseket. Köszönjük nekik és bízom benne, hogy ez a győzelem egész Dunaszerdahelynek örömet okozott” – tette hozzá a hétvége után immár nyolcgólos játékos, aki csapatunk legeredményesebbje a jelenlegi szezonban. Ebből ötöt a legutóbbi nem egész két hónap alatt szerzett, a remek formáját pedig egy szinttel feljebb is bizonyítaná. „A válogatott? Ez a célom, teszem, amit be tudok folyásolni és úgy gondolom, mindennek megvan a maga ideje. Eljön, aminek el kell jönnie.”

article_bannerarticle_banner