Aktuality

Tréner Xisco Muňoz podpísal nový kontrakt

Tréner Xisco Muňoz podpísal nový kontrakt

A-TÍM
|
Aktuality
| pi 3.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Xisco Muňoz bude trénerom DAC-u aj po skončení aktuálnej sezóny, s klubom sa dohodol na novej dvojročnej zmluve.

Spolupráca DAC-u a Xisca Muňoza pokračuje! Španielsky tréner sa dohodol s vedením klubu na novom dvojročnom kontrakte, ktorý podpísal dnes popoludní. Jeho pôvodná zmluva platila do záveru aktuálneho ročníka.

„V uplynulých týždňoch sme viedli rozhovory s Xiscom o ďalších krokoch pri napredovaní mužstva. Našli sme zhodu v tom, ako ho chceme ďalej rozvíjať z hľadiska nasadenia a intenzity. Mužstvo sa za pochodu menilo, no Xisco ho od svojho príchodu dokázal stabilizovať, čo sa prejavilo v siedmych čistých kontách a len dvoch prehratých ligových zápasoch, a to na Slovane pred zimnou prestávkou a v Trnave na začiatku nadstavby. Máme kvalitnú hráčsku kostru a veríme, že s niekoľkými cielenými letnými príchodmi môžeme byť v nadchádzajúcich sezónach úspešní. S trénerom sme sa dohodli na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky,“ ozrejmil výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

„Prežívam veľkú radosť. Od prvého dňa cítim, že ľudia v klube presne vedia, čo chcú dosiahnuť. Pri rozhovoroch s majiteľom, vedením a spolupracovníkmi sme na jednej vlnovej dĺžke čo sa týka ambícií a vášne pre futbal. V živote človeka je dôležité, aby jeho okolie zdieľalo podobné hodnoty a presne to som v Dunajskej Strede našiel. Prostredie je veľmi žičlivé, poskytuje mne aj celému môjmu štábu maximálnu podporu. Platí to o manažmente, hráčoch aj fanúšikoch, vďaka ním sa tu cítim ako doma. Uplynulých sedem mesiacov bolo o každodennej tvrdej práci a nič iné nás nečaká ani v nadchádzajúcom období, pretože sa potrebujeme zlepšovať, posúvať krok za krokom vpred. Len tak dokážeme naplniť ambície a zapísať sa do histórie klubu,“ uviedol po podpise zmluvy 43-ročný rodák z Manacoru.

Xisco Muňoz vedie náš tím od 19. novembra 2023, doteraz sedel na lavičke v 15 ligových a 1 pohárovom stretnutí. Dosiahol v nich bilanciu 6-7-3 pri skóre 19:14.

Súčasne s Xiscom Muňozom podpísal nový kontrakt platný do konca súťažného ročníka 2025/26 aj jeho asistent Roberto Cuesta Roman.

article_bannerarticle_banner