Hír

Idén is ellátogatott a sportcsarnokba az Ovimikulás

Idén is ellátogatott a sportcsarnokba az Ovimikulás

AKADÉMIA
|
Hír
| sze 6.12.2023, KK

Az idei télen sem maradt otthon a Mikulás, aki az óvodás gyerekek nagy örömére ismét ellátogatott a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokba, hogy szétossza ajándékait a legkisebbeknek.

December 5-én délelőtt újra hangos gyermekkacaj zengte be a sportcsarnok küzdőterét, ahol ezúttal öt dunaszerdahelyi – az Október utcai, a Halpiac téri, a Komenský utcai, a Rózsaligeti és a Benedek Elek – óvoda, valamint a dióspatonyi Móricz Zsigmond óvoda gyerkőcei gyűltek össze Mikulás-nap alkalmából.

Az Ovimikulás évről-évre teli puttonnyal érkezik az eseményre, ám mielőtt még megajándékozta volna a gyerekeket, azok igazán aktív sporttevékenységet végeztek. Ezúttal is több ügyességi versenyen, egyebek mellett sprintszámban, távolugrásban, szlalomozásban mérték össze tudásukat az óvodások, de természetesen a labda sem maradhatott ki a játékból.

Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a Mikulás-napi találkozó egyik célja nem titkoltan az, hogy már a legkisebb korban rávezessék a gyerekeket a mozgás örömére. „A jó hangulat minden alkalommal jellemző erre az eseményre. A legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, futkossanak, labdázzanak és élvezzék a mozgást. Bízunk benne, hogy ezek a gyerkőcök mind egészséges, elhivatott kamaszokká cseperednek, és sokan választanak maguknak valamilyen sportot. A legtehetségesebbeket szívesen látjuk a csapatainkban” – üzente Németh Krisztián, s egyben köszönetet mondott a dunaszerdahelyi Óvodai Szolgáltató Központ jelenlévő képviselőinek, Kürthy Évának és Németh Editnek az esemény megszervezésében nyújtott segítségükért.

A játékos testmozgást a megérdemelt ajándékosztás követte. A versenyszámok végére az Ovimikulás is megérkezett a sportcsarnokba, hogy minden gyerkőcnek kiossza a gondosan elkészített mikuláscsomagot. A gyerekek hatalmas mosollyal fogadták az ajándékokat, és mivel mindegyikük nagyszerűen viselkedett, virgácsot senki sem kapott.


article_bannerarticle_banner