Hír

Bemutatjuk szombati ellenfelünket: FK TSC Topolya

Bemutatjuk szombati ellenfelünket: FK TSC Topolya

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 8.9.2023, Milan Vrábeľ, Krisztián Nagy (text), fktsc.com (foto)

A 2023/24-es szezon első válogatott szünetét az FK TSC Topolya elleni mérkőzéssel tesszük színesebbé. Az immár 110 esztendős klub tavaly története legjobb eredményét érte el, amikor is a kiváló 2. helyen végzett, jelenleg pedig még jobban áll, hiszen vezeti a szerb bajnokságot. A két csapat szeptember 9-én, szombaton 18:00 órai kezdettel a TSC Arénában találkozik.

Alapinformációk az ellenfélről:
Név: FK TSC Topolya
Alapítás éve: 1913
A klub színei: kék és fehér
Stadion: TSC Aréna – befogadóképesség: 4 500 néző
Város: Topolya (csaknem 12 000 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 2. helyezés a szerb élvonalban (2022/23); 1x csoportkör az Európa-ligában (2023/24); a szerb 2. liga győztese (2018/19); a Jugoszláv Kupa nyolcaddöntőse (1992/93).

A mérkőzésnek nem a legerősebb összeállításunkban vágunk neki, hiszen több játékosunk is válogatottbeli kötelezettségeit teljesíti, másrészt viszont Adrian Guľa vezetőedzőnek lehetősége nyílik rögtön több újonc kipróbálására. Bízunk benne, hogy ez a kezdeményezés is segít abban, hogy eredményesebben folytassuk a szezont.

Az FK TSC Topolya megalakulásának a 110. évfordulóját ünnepli, és az otthonukban, a TSC Arénában megrendezett találkozóval mi is hozzájárulunk az ünnepléshez. A klub éppen e jubileumi idényében éli a legnagyobb sikereit. A legutóbbi szezonban elért 2. helyezés ugyanis a klubtörténelem legjobb eredménye és a nemzetközi porondon is nagybetűkkel írják át a saját krónikájukat. A Topolya története során mindössze második alkalommal kvalifikálta magát az európai kupasorozatokba és még ha a Bajnokok Ligája play-offjában nem is bírt a portugál Sporting Braga együttesével, az Európa-liga csoportkörébe való bejutásuk is példa nélküli tett.

Ráadásul a csoportban csupa nagynevű ellenfelet sorsoltak melléjük. A legközelebbi ellenfelünk, amely szintén a főként magyarok által lakott régióban székel, a West Ham, az Olimpiakosz és a Freiburg együtteseivel csap össze. A nyár folyamán a legnagyobb veszteség Petar Ratkov távozása volt, aki a RB Salzburghoz igazolt, de összességében inkább erősödött a gárda. Ezért abban bíznak, hogy a második számú európai kupasorozatban nem csak a pofozógép szerepét töltik majd be.

A szerb Super Liga új idényét is remekül kezdte a Topolya. Mindössze az 1. fordulóban a Partizan Belgrád ellen vesztett pontokat, amely a bajnokság egyetlen csapataként képes volt bevenni a TSC kapuját. A további 5 találkozót egyaránt megnyerte, ráadásul gólt sem kapott, ennek köszönhetően pedig a tabella élén áll. A két csapat egyetlen egymás elleni mérkőzése óta, amelyet 2022 januárjában játszottak a törökországi edzőtáborozás során, jelentősen megerősödött a szerb együttes. Akkor 1:1-es döntetlen született. Csapatunk gólját Dominik Veselovský szerezte, a TSC színeiben pedig a már említett Ratkov volt eredményes.

A Žarko Lazetić által (2021 novembere óta ül a csapat kipadján) irányított játékoskeretet csaknem kizárólag szerb nemzetiségű labdarúgók alkotják, ideértve három 21 éven alatti válogatottat is (Mateja Đorđević, Veljko Ilić és Miloš Pantović), akik azonban holnap nem állnak a vezetőedző rendelkezésére. Ellenfelünk keretének az összértéke a transfermarkt szerint 21,98 millió euró, míg a mi csapatunkat – a friss erősítésekkel együtt – 12,76 millió euróra taksálja a honlap.

A holnapi mérkőzést élőben követhetik a Topolya hivatalos YouTube-csatornáján.

article_bannerarticle_banner