Mérkőzés

Beszámoló: Aranyosmarót - DAC 1904 0:2 (0:1)

Beszámoló: Aranyosmarót - DAC 1904 0:2 (0:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| va 20.8.2023, Kiss Balázs

Kétgólos győzelmet arattunk a hétvége zárómérkőzésén. Rúgtunk egy gólt az első félidőben, majd egy másikat a legvégén, és bezsebeltük a három pontot. Idei elő idegenbeli győzelmünket közel 200 sárga-kék drukker ünnepelte a helyszínen.

A nagymihályi és rózsahegyi idegenbeli mérkőzések után ezúttal a jóval közelebbi Aranyosmarótra gördült be a csapatbuszunk, s vele együtt a játékosok, hogy a Niké Liga 4. fordulójában összemérjük erőnket a ViOn csapatával. A piros-kékek három forduló után nyeretlenül álltak az utolsó előtti helyen, míg mi két döntetlennel és egy győzelemmel a hátunk mögött érkeztünk meg a Zsitva-parti városba. A hét legnagyobb híre az volt, hogy Nikola Krstović Európa egyik legerősebb bajnokságába, az olasz Serie A-ba igazolt. Adrian Guľának így nélküle kellett összeraknia a kezdőcsapatot, melyben a kapitányi karszalagot ezúttal Risvanis viselte.

Az államalapítás évfordulójának megünneplésével indították szurkolóink a mérkőzést, csapatunk pedig a 7. percben próbálkozott először: Ramadan lapos középre adását Andzouana küldte kapu fölé. Aztán egy még szebb akcióban gyönyörködhettünk: Andzouana a felezővonalon kapta a passzt, majd a kapura törő Ramadanhoz továbbított, aki centikkel lőtt mellé. Hátul is oda kellett figyelnünk, mert Čerepkai nagy helyzetbe került volna, ha nincs a remek ütemben érkező Csinger, aki bevállalta a rizikót, és nyert: tisztán szerelte ellenfelét a tizenhatosban.

Tempós focit hozott az első negyedóra és a hangulatra sem lehetett panasz. A hazaiakat is egy népes gyermekcsoport buzdította, de a mieinket azért nem múlták felül hangerőben. A 23. játékpercben pedig a gól is megszületett: Káčer egy Ramadantól kapott labdát spiccel erőből varrt a kapuba – 0:1. Lendületbe hozta a gól a srácokat, Ramadan veszélyes szöglete, majd Gavrić fölé szálló próbálkozása is ezt bizonyította. A ViOn azért iparkodott, és Weirnek nem is kellett volna sok az egyenlítéshez, de az első próbálkozását Popović védte, az ismétlés pedig a kapufán csattant. Ez volt a hazaiak addigi legnagyobb lehetősége a gólszerzésre.

A folytatásban helyzet nélküli mezőnyjáték zajlott, majd Ramadan első osztályú átadása után kerültünk gólhelyzetbe. Andzouana alapvonalról visszagurított labdáját Gavrić azonban csak Slávikba rúgta. Több igazán veszélyes szituációt már nem hozott az első játékrész.

Cserék nélkül indult a második félidő, melynek elején Pintonak kellett mentenie egy hazai szögletet követően. A játékrész első harmadában nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A két tizenhatos közti játéknak lehetett szemtanúja mind a 3008 néző, aki jegyet váltott a vasárnap esti mérkőzésre. Közben szurkolóink a Leccéhez igazolt Krstovićot éltették, miután kiszúrták őt a lelátón. Most már csak volt csatárunk jelenleg a vízumát intézi, így olaszországi bemutatkozása még egy kicsit várat magára.

A 64. percben Gavrić óriási lehetősége után maradt el az öröm. Herc átadása után egyik lábáról a másikra tette a labdát, majd megpróbálta azt a hosszúba gurítani. A kapus már verve volt, de az egyik hazai védő az utolsó pillanatban még visszaért. „Harcoljatok, harcoljatok!” – harsant fel az egyértelmű üzenet a vendégszektorban, miután pár perces hazai labdajáratással ment tovább a játék. A főként gyerekekből álló hazai szurkolótábor pedig a „Gólt akarunk!” örökzöldre zendített rá, természetesen szlovák nyelvű változatban.

A 74. percben Popović mentett meg bennünket. Gono kapuba tartó próbálkozását kellet védenie. Az akció után kettőt is cserélt Adrian Guľa: Ramadant Veselovský, Gavrićot Mendez váltotta. Volt még bőven idő a gólszerzésre, és benne is volt a levegőben, hogy vagy egyik vagy másik oldalon rezdül még a háló. Mendez előtt adódott lehetőség, de kissé túlbonyolította a figurát, így maradt a szűk előny. A másik oldalon Brenkus szabadrúgását nagyot nyújtózva mentett Popović. Izgalmas és nyílt maradt a hajrá. Smolák játékvezető 5 perces hosszabbítást rendelt el, melynek a legvégén érkezett a mérkőzést végleg lezáró második találatunk. A 94. perc elején a csereként beálló Veselovský egy nagyszerűen kivitelezett kontra végén – amikor még a hazai kapus is csatárposzton játszott – beállította a 0:2-es végeredményt.

Államalapító Szent István király ünnepén szereztük meg idei első idegenbeli győzelmünket. A tűzijáték Aranyosmaróton ugyan elmaradt, de az öröm nem, hiszen egy végig nyílt mérkőzésen végül mi hagytuk el győztesen a pályát. Négy meccsből kétszer döntetleneztünk, kétszer győztünk, így most 8 ponttal a tabella 4. helyén állunk, egyetlen ponttal lemaradva az első helytől. Jövő szombaton a Besztercebánya látogat a MOL Arénába, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint megtölteni a lelátókat, és belehajtani a fiúkat a harmadik győzelembe. De ne feledjük, szerdán mindezt megelőzi még a Bős ellen kupameccsünk!

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a szurkolóinknak pedig köszönöm a nagyszerű buzdítást. Nem született könnyen a győzelem, de valahol erre számítottunk is. Az első félidőben nem volt nálunk annyit a labda, mint ahogy szerettük volna. A gól azonban löketet adott. Megnyugodtunk, és azután is veszélyeztetni tudtunk, hogy a ViOn lőtt egy kapufát. Elsősorban kontrákkal próbálkoztunk. Hasonlóképp volt ez a második félidőben is. Kissé passzívak voltunk, a hazaiak pedig szorgosabbak, de megúsztuk kapott gól nélkül. Brenkus szabadrúgásánál sem rezdült a hálónk. Ő volt az, aki legutóbb egy pontrúgással megfosztott bennünket a győzelemtől. A győzelem annál is értékesebb, hogy azt már Krstović és Kalmár nélkül értük el. Nélkülük még egy kicsit hangolnunk kell a játékunkon. Ezért is fontos, hogy nyertünk, és bízom benne, hogy ez lendületbe hoz bennünket. Nagyon örülök, hogy a szurkolóink ma is ennyien eljöttek és Krstovićot is üdvözölték.”

Vladimír Cifranič (Aranyosmarót): „A 20. percig kiegyenlített volt a mérkőzés. A gólt egy elvesztett párharc előzte meg. Ezt követően a vendégek nyugodtabbá váltak. A második félidőben kockáztattunk, változtattunk a felálláson, két csatáros játékra váltottunk. A srácok nagyot küzdöttek, és úgy érzem, egyenrangú ellenfelei voltunk a vendégcsapatnak. Játékunkból azonban hiányzik a magasabb minőség és az agresszivitás a támadóharmadban. Felhozzuk a labdákat, de csak a tizenhatos vonaláig jutunk. Így nem tudunk meccseket nyerni. Ha Weir gólra váltotta volna a helyzetét, más lehetett volna a játék képe. Nem kellett volna felvállalnunk akkora rizikót. A fiúknak azonban mindig azt hangsúlyozom, hogy győzni szeretnénk, még az erősebb ellenfelekkel szemben is. Az utolsó szögletünknél a kapusunk is előre ment, végül így dőlt el a mérkőzés. Magasan játszottunk, ezért kaptuk a gólt. A DAC ma két találatig jutott, ezért a győzelme megérdemelt.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

FC VION ZLATÉ MORAVCE - DAC 1904 0:2 (0:1)
Niké Liga, 4. forduló, ViOn Aréna, Aranyosmarót, 2023.08.20., 20:30
Játékvezetők: Smolák - Bednár, Poláček
Nézőszám: 3008
Gólszerző: 23. Káčer, 94. Veselovský
Sárga lap: 32. Čonka, 68. Moško, 69. Mondek, 89. Nagy, ill. 89. Niarchos
DAC 1904: Popović - Pinto, Risvanis (K), Csinger, Andzouana - Káčer, Dimun, Herc (92. Gruszkowszki) - Gavrić (75. Mendez), Trusa (87. Niarchos), Ramadan (75. Veselovský)
Aranyosmarót: Slávik - Suľa, Moško, Nagy, Čonka (K) - Gono, Mondek (75. Nsumoh), Weir (57. Brenkus), Švec (57. Mijić), Duga - Čerepkai

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 4:3, mellé: 8:7
Szabadrúgás: 13:12
Szöglet: 8:6
Les: 1:1

article_bannerarticle_banner