Mérkőzés

Beszámoló: DAC 1904 - Aranyosmarót 3:0 (2:0)

Beszámoló: DAC 1904 - Aranyosmarót 3:0 (2:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 25.11.2023, Kiss Balázs

Bravo señor! Meggyőző, háromgólos győzelmet hozott a spanyol vezetőedző Xisco Muñoz bemutatkozása. A zord idő ellenére kellemes élményekkel térhet haza a MOL Aréna közönsége.

A kéthetes válogatott szünet alatt komoly változás történt a klubban: Adrian Guľa távozott a DAC-tól, a vezetőség pedig Xisco Muñozt szerződtette vezetőedzőnek. A spanyol tréner kedden találkozott először a csapattal, így mindössze négy napja volt arra, hogy megismerkedjen a fiúkkal és felkészítse őket az Aranyosmarót elleni hazai bajnokira. A legszembetűnőbb változtatást a védelemben hajtotta végre, persze ebben az is közrejátszott, hogy Csinger sérülés miatt hosszú időre kiszállt a játékból. Andzouana ezúttal balszélsőként kapott szerepet, de a csapatkapitányi karszalagot most is ő viselte.

Az ellenfél is edzőt váltott a napokban: Vladimír Cifranič helyére a rutinos Michal Hipp érkezett. Aranyosmaróton tőle várják, hogy elmozdítsa a holtpontról csapatot, amely az eddig lejátszott 14 forduló során még nem hagyta el győztesen a pályát.

Hideg, télies idő uralkodott a MOL Arénában, egyedül csak a játékosok nem fáztak, a lelátón ülők viszont türelemmel várták, mikor alakul ki az első helyzet. Támadásainkat a bal oldalon vezettük, ahonnan Čermáktól és Andzouanától érkeztek a labdák, de gólhelyzet egyik beadás után sem alakult ki. Goure 11. percben leadott lövésében már több volt a veszély, végül azonban meg kellett elégednünk egy szöglettel. Védekezésre volt berendezkedve a ViOn, amely ellen a 26. percben megszerezhettük volna a vezetést: Čermák szabadrúgása után Goure fejelt, de sajnos nem talált kaput. Kicsivel később valami hasonlót láthattunk Trusától is, aki ugyancsak fölé fejelt.

A 39. percben viszont góllá érett a fölény: Pinto bedobása után Vitális tüzelt kapásból a tizenhatosból, és ki is lőtte a hosszú sarkot – 1:0. A második találatra sem kellett soka várni: egy sokszor látott Andzouana beadás után Goure fejese volt pontos – 2:0. A kétgólos vezetés tudatában felszabadultan vonultunk az öltözőbe.

Egyik edző sem gondolta úgy, hogy cserére lett volna szükség a szünetben. A második félidő első lehetősége az ellenfél előtt adódott, Nagy fejesét azonban magabiztosan védte Popović. Felbátorodott a ViOn, mert a kimaradt helyzetet két újabb, jóval nagyobb ziccer követte. Mindkettőt Sluka hagyta ki. Előbb egy jobboldali beadásból bombázhatott volna a kapunkba, egy védelmi megingás után pedig kapufát lőtt. A 60. percben ismét ő szerezhette volna meg az Aranyosmarót szépítő gólját, de szerencsénkre ezúttal sem járt sikerrel.

Mindkét oldalon kettős cserék következtek, majd érkezett a mérkőzés végeredményét is beállító harmadik találatunk. A 70. percben ismét Andzouana nyesett a labda alá, ballábas beadása megpattant ugyan egy védőn, de végül így lett jó Barišićnek, aki a gólvonal előtt nem hibázott – 3:0. Ebben a pillanatban mind a 4119 néző számára biztossá vált, hogy a győzelmet már nem veheti el tőlünk Michal Hipp együttese. A csereként beállt Brenkus ugyan próbálkozott a szépítéssel, de nem volt szerencséje. Ahogy nekünk sem Ramadan, majd Káčer erős lövéseinél. Az egyik akciónál a kapus védett, a másiknál pár méterrel kapu mellé ment a labda. A 90. percben az ugyancsak a kispadról érkező Redzicnek volt egy szép megmozdulása, amely kis híján újabb góllal zárult, de végeredményben így sem lehet okunk a panaszra.

„Eshet vagy fújhat szél, mi mindig itt leszünk!” – hirdette az öles betűkkel írt felirat a B-középben a mérkőzés egész ideje alatt. S bizony, akik a hideg idő ellenére kijöttek a meccsre, nem bánták meg, hisz három szép góllal és remek szurkolói élményekkel gazdagodtak. Xisco Muñoz első Niké Ligás meccsén három gólt rúgott és egyet sem kapott a csapat, amely a győzelemnek köszönhetően a tabella pillanatnyi harmadik helyére lépett előre. Jövő szombaton Besztercebányán folytathatjuk a pontgyűjtést.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Mindenekelőtt nagyon örülök, hogy itt lehetek. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt 4-5 napban segítette a munkánkat. Mindenki igyekezett maximumot nyújtani, sok olyan információt is kaptam, melyek segítettek a mérkőzésre való felkészülésben. Jó meccs volt, amelyen néha voltak olyan elemek, amiket örömmel láttam, ugyanakkor olyanok is, amiknek kevésbe örülhetünk. Több dologban kell javulnunk. Az eredmény tekintetében azonban jól sikerült a bemutatkozás, de továbbra is keményen kell dolgoznunk. Nagyon fontos három pontot szereztünk, és a fociban mindig az eredmény számít. Jelenleg 3-4 lépéssel vagyunk lemaradva attól a szinttől, ahová szeretnénk eljutni. Ha arányaiban kell ezt meghatározni, akkor mintegy 50 százalékon vagyunk.”

Michal Hipp (Aranyosmarót): „Az eredmény számunkra lesújtó. A hazaiak győzelme ugyanakkor megérdemelt, hiszen a focit gólokra játszák. Két-három szakaszra lehet osztani a mérkőzést. A 39. percig sikerült feltartóztatnunk a hazaiakat, nem engedtük őket komolyabb helyzetbe. Nekünk azonban volt két-három blokkolt lövésünk. Ami viszont bosszant, hogy bedobásból kaptuk a gólt. Ez nem fordulhat elő. Az első találat töréspontnak bizonyult. Majd jött egy újabb egyéni hiba utáni gól, a hazaiak pedig kényelmes előnyhöz jutottak. Az öltözőben arra buzdítottam a fiúkat, hogy ne tegyék le a fegyvert. Az első 20-25 percben jól is játszottunk. Gólhelyzeteink voltak, a kapufát is eltaláltuk. Sluka és Hodúr előtt is ott volt a lehetőség, Nagy fejesét is megemlíthetjük. Aztán jött az újabb hazai gól, lehet, hogy les volt, lehet, hogy nem. A találkozót azonban szerintem az első gól döntötte el. Játszhatunk szemre tetszetős játékot, de a futballban a gólok döntenek, és a tabellán elfoglalt helyünk sokat elárul.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

DAC 1904 - FC VION ZLATÉ MORAVCE 3:0 (2:0)
Niké Liga, 15. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.11.25., 15:00
Játékvezetők: Gemzický - Štrbo, Jánošík
Nézőszám: 4119
Gólszerzők: 39. Vitális, 42. Goure, 70. Barišić
Sárga lap: 25. Majdan
DAC 1904: Popović - Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez - Čermák (56. Ramadan), Dimun, Vitális (56. Káčer) - Trusa (64. Herc), Goure (64. Barišić), Andzouana (K) (74. Redźić)
Aranyosmarót: Knobloch - Suľa, Majdan, Nagy, Čonka (K) - Hodúr (65. Balaj), Gono (65. Brenkus), Duga - Mondek (84. Švec), Čerepkai (79. Mijić), Sluka (79. Nsumoh)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 6:2, mellé: 7:6
Szabadrúgás: 11:13
Szöglet: 3:3
Les: 1:0

article_bannerarticle_banner