Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: FK TSC Topolya - DAC 1904 4:1 (0:1)

Előkészületi mérkőzésen: FK TSC Topolya - DAC 1904 4:1 (0:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 9.9.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Csapatunk ma a 110. születésnapját ünneplő Topolya otthonában játszott edzőmérkőzést. A félidőben Herc korai góljával vezettünk, a hazaiak a második játékrészben fordítottak.

A szeptemberi válogatott szünetben csapatunk felkészülési mérkőzést játszott a Topolya otthonában. A hazai klub jelenleg vezeti a szerb bajnokságot, ráadásul bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Az FK TSC idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját, a mai találkozó is az ünnepségsorozat része volt.

Adrian Guľa vezetőedző nem számíthatott hat válogatott (Csingér, Vitális, Andzouana, Szolgai, Niarchos, Záhradník) és több sérült játékosára (Brunetti, Ramadan, Veselovský, Pinto, valamint két friss erősítés, Redzic és Barišić). Egy további újonc, a venezuelai Romero nem kapott vízumot, így ő sem tarthatott a csapattal. Popović kapus pedig Dunaszerdahelyen folytatta az edzésmunkát.

Első alkalommal szerepelt színeinkben Fernand Gouré, és a keretben helyet kapott négy fiatal – Zemko, Oros, Angyal, Urban – az akadémiánkról. Utóbbi kettő a meccs végén pályára is lépett.

Remekül kezdtünk, már a 2. percben Gruszkowski ívelt az ötösbe, a jó ütemben érkező Herc pedig kapásból a hálóba lőtt – 0:1. A korai találat rányomta a bélyegét a folytatásra, igyekeztek egyenlíteni a topolyaiak, ám az első játékrészben nem engedtük őket a tizenhatosunkba. A félidő végén ezért többször is távolból próbálkoztak, ám 45 perc alatt egyszer sem találták el a kapunkat.

Fordulás után új erőket mozgósított a hazai edző, csapata pedig még nagyobb nyomást gyakorolt a labdára – és ezzel a kapunkra is. Az 55. perc végén azonban a mi hibánk is kellett az egyenlítéshez: a Topolya a tizenhatos sarkából végezhetett el szabadrúgást. Vulić a kapura tűzte a labdát, amely Petráš kezéből esett be a kapuba – 1:1. A túloldalon Simić védett óriásit, aki Gouré löketét a kapufára tolta. Egy perccel később Risvanis kapuba tartó fejesét a gólvonal elől tisztázták a hazaiak. „Nem adsz, kapsz” – ez az örök igazság lépett érvénybe, miután a 69. percben a negyedik topolyai szöglet Rakonjac fejét találta meg, ő pedig mindenkit átugorva a bal alsóba célzott – 2:1. Tizenhárom perccel később ismét Rakonjac volt eredményes, a tizenhatosból leadott lövése Kašán megpattanva váltott irányt, és kötött ki a kapunkban – 3:1. A 87. percben Rakonjac már mesterhármasnál járt: újabb szögletnél egy begyakorolt figurát mutattak be a hazaiak, a fiatal támadó pedig közelről, fejjel állította be a 4:1-es végeredményt.

Jövő vasárnap, 2023. szeptember 17-én, 17:30 órai kezdettel ismét a bajnokságban lép pályára a DAC, amikor is a MOL Arénában a pozsonyi Slovant fogadjuk. A belépőjegyek értékesítéséről itt olvashatnak bővebben.

FK TSC Topolya - DAC 1904 4:1 (0:1)
TSC Aréna, Topolya, 2023. szeptember 9., szombat, 18:00 ó, napos idő, +28°C
Góllövők: 55. Vulić, 69. Rakonjac, 82. Rakonjac, 87. Rakonjac - 2. Herc
Sárga lap: 28. Milovanović, 33. Vlalukin, 79. Simić - 33. Kaša, 55. Herc
Játékvezető: Jeknić - Harmat, Danilović, 3100 néző
DAC: Petráš - Gruszkowski, Risvanis (78. Urblík), Kaša, Mendez - Dimun - Káčer, Čermák (88. Angyal), Herc (68. Trusa) - Gouré (88. Urban), Gavrić. Edző: Adrian Guľa.
Topolya: Simić - Antonić (64. Stojić), Cvetinović (64. Radin), Krstić - Vlalukin, Milosavljević, Kuveljić (64. Čalusić), Vulić (64. Petrović), Sós (64. Stanić) - Mirčevski (46. Djakovac), Milovanović (46. Rakonjac). Edző: Žarko Lazetić.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 5:3, mellé 10:4
Szöglet – 6:4
Les – 2:2

article_bannerarticle_banner