Előzetes

Az FK TSC Topolya - DAC 1904 felkészülési mérkőzés előtt

Az FK TSC Topolya - DAC 1904 felkészülési mérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| pé 8.9.2023, Nagy Krisztián
article_banner
article_banner
article_banner

A szeptemberi válogatott szünetünket a szerb bajnokság éllovasának és az Európa-liga csoportkör résztvevőjének a stadionjában lejátszott felkészülési találkozó egészíti ki, amely szombaton 18:00 órakor kezdődik.

Hat válogatott játékos és néhány sérült nélkül indult ma délután útnak Szerbiába a DAC küldöttsége. Holnap koraeste csapatunk egy felkészülési találkozó keretén belül lép pályára Topolyán a helyi élvonalbeli gárda ellen. Az ottani FK TSC az alapításának 110. évfordulóját ünnepli, a sárga-kékek pedig elutaznak a hazaiak köszöntésére és egy barátságos találkozóra, amely az említett jubileum megünneplésének a részét képezi. Közvetlenül a hármas sípszó után a stadion mellett kerül sor a Nox zenekar koncertjére.

A Vajdaság északi részén található, 12 ezres városka csapata remek évet fut. Tavasszal történelmi ezüstérmet szereztek a szerb élvonalban, jelenleg pedig vezetik a bajnoki küzdelmeket, ráadásul az Európa-liga főtáblájára is felkerültek. Bővebb információkkal itt szolgálunk az ellenfélről.

„Kétségtelen, hogy egy nagyon jó ellenféllel találkozunk. Örültünk a lehetőségnek, hogy pályára léphetünk ellenük, amely a paraméterei alapján akár tétmeccsnek is beillene, hiszen sok ember látogat ki a stadionba és közösségi felhangja is lesz. Másrészt, számunkra kár, hogy nem tudunk a legerősebb csapatunkkal kiállni. Hat játékosunk a válogatottjával van, Ramadan és Veselovský sérülés miatt nem utazott el a nemzeti csapatához és a szabályok szerint holnap a klubcsapatuk színeiben sem léphetnek pályára. Popović otthon edz, mert a DAC-hoz való érkezése után azonnal bevetésre került, ráadásul szeretnénk Petrášt is akcióban látni. Brunetti továbbra is sérült, Pinto szerepeltetése szintén kérdéses. Négy új futballistánk van, sajnos nem mindegyiküket tudjuk azonnal bevetni” – árulta el Adrian Guľa vezetőedző, majd az információt bővebben is kifejtette: „Romero vízumgondok miatt nem utazhat, míg Redzic és Barišić sérülés miatt nem léphet pályára. Redzic még Budapesten esett át egy műtéten. Természetesen tisztában voltunk ezzel, de komolyan érdeklődtünk iránta. Tudjuk, hogy nem áll rögtön a rendelkezésünkre, de jó esély mutatkozik arra, hogy két-három hét után már képes lesz a segítségünkre lenni. Barišić velünk edz, de csak elkülönítve, mert nem abszolválhat teljes erőbedobású gyakorlatokat. Az előző klubjából hozta a kisebb sérülését, ami egy picit lelassítja a beilleszkedését. Úgy igazoltuk le az új srácokat, hogy tudtunk ez egészségügyi gondjaikról, de hosszútávra érkeztek, így később biztosan a segítségünkre lesznek. Szerettünk volna új energiákkal frissíteni a csapaton, remélhetőleg ezúton is megkapjuk a szükséges „löketet” ahhoz, hogy mihamarabb visszatérjünk a győztes útra. Pozitívum Urblík visszatérése és remélhetőleg egy kevés időre Gourét is pályára küldhetjük, hogy összeszokhasson az új csapattársaival.”

Az utazó keretben a tizenkilenc éven alatti együttesünk négy tagja is helyet kapott. „Az akadémia futballistái előtt is kinyílnak az ajtók, ami egy szintén nagyon fontos lépés hosszútávon. Azok a futballisták, akik nem tagjai az utánpótlás-válogatottaknak, most reális lehetőséget kapnak egy színvonalas mérkőzést abszolválni egy európai kupa csoportköröse ellen. Közülük az egyik Jakub Zemko, aki immár hosszabb ideje velünk edz, a többiek pedig Adrián Urban, Angyal Botond és Šimon Oros. Meglátjuk, mennyi játékpercet kapnak, de jó dolog számukra, hogy az első csapattal gyakorolhatnak. Azoknak is lehetőséget adunk, akik eddig kisebb terhelést kaptak. Lehet, hogy más taktikai felállást is kipróbálunk, de nagyon flexibilisnek kell lennünk, mert az új játékosok csak tegnap érkeztek, a mai meccselőtti edzést követően pedig már utazunk is Szerbiába. A kisebb sérülésekkel küzdők otthon maradnak, ők a hétvége folyamán is edzésben maradnak, hogy a lehető legjobban felkészülve vágjunk neki a tétmeccsek újabb mikrociklusának” – nyilatkozta Adrian Guľa.

Az FK TSC Topolya – DAC 1904 felkészülési találkozó 2023. szeptember 9-én, szombaton 18:00 órakor kezdődik, a TSC Arénában. A keleti, északi és déli lelátóra díjtalan a belépés, az ingyenes jegyeket a stadion pénztáraiban vehetik át. A kapuk két órával a kezdő sípszó előtt nyílnak.

A mérkőzést élőben a hazai csapat hivatalos YouTube csatornáján követhetik élőben.
article_bannerarticle_banner