Hír

A Topolyával mérkőzünk a válogatott szünetben

A Topolyával mérkőzünk a válogatott szünetben

A-CSAPAT
|
Hír
| hé 4.9.2023, Nagy Krisztián

Szeptember 9-én, szombaton a szerb ezüstérmes otthonában lép pályára a DAC.

A hétvégi 6. fordulót, amelynek keretén belül szombat koraeste Trencsénben vendégszerepelt a DAC, válogatott meccsek miatti szünet követi a Niké Ligában. Viszont ez alatt sem maradunk találkozó nélkül, ugyanis a DAC elfogadta az FK TSC Topolya meghívását, amely idén ünnepli megalakulásának a 110. évfordulóját.

A hazai klub ünnepi sorozatának a csapatunk elleni felkészülési mérkőzés is a részét képezi, amelyet 2023. szeptember 9-én, szombaton, 18:00 órai kezdettel rendeznek a TSC Arénában.

A TSC a legutóbbi idényben története legjobb helyezését érte el, amikor is a szerb élvonal második helyén végzett. Ezzel az eredménnyel a Bajnokok Ligájának a 3. selejtezőkörébe kvalifikálták magukat, ahol azonban a portugál Braga búcsúztatta őket. Bejutottak viszont az Európa-liga csoportkörébe, ahol a címvédő West Ham, a görög Olimpiakosz és a német Freiburg várnak rájuk.

Žarko Lazetić vezetőedző védencei a szerb Super Liga hat fordulóját követően vezetik a tabellát; csak a belgrádi Partizan elleni hazai 3:3-as döntetlen alkalmával veszítettek pontokat.

Ahogy az ismert tény, az FK TSC Topolya hozzánk hasonló háttérrel rendelkezik. A nem egészen tizenötezer lakosú város több mint fele magyar nemzetiségű. A csapat a modern 4500 férőhelyes TSC Arénában játssza a hazai mérkőzéseit, amelyet 2021 szeptemberében avattak fel ünnepélyesen.

Az A-csapatok eddig egyetlen alkalommal találkoztak: tavaly januárban a törökországi összpontosításon 1:1-es döntetlen született. Veselovský a 46. percben szerzett találatára három perccel később az a Ratkov választolt, aki a jelenlegi szezon előtt a Salzburghoz igazolt.

article_bannerarticle_banner