Interjú

Megyünk a célunk felé

Megyünk a célunk felé

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 15.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Trusa lehetőségénél már majdnem emeltem a kezem, de sajnos csak kapufa lett.” Csinger Márk és Redzic Damir nyilatkozata a Slovan elleni döntetlen után.

Csapatunk szombaton gólnélküli mérkőzésen elhozott egy pontot a pozsonyi Slovan otthonából. A szezonbeli kilencedik döntetlenünk után megőriztük helyünket a táblázat 3. helyén. Csinger Márk végig játszotta a hétvégi rangadót. „Pozitívumként elmondhatjuk, hogy szereztünk egy pontot idegenben, de senki sem szerette volna, hogy ellenünk ünnepelje a bajnoki címet a Slovan. Győzni szerettünk volna, de reálisan nézve jó az egy pont is. Mindkét csapat küzdött, nem igazán voltak nagy helyzetek a mérkőzésen, tipikus ikszes összecsapás volt. A két csapat játékosai küzdöttek, harcoltak, ütötték-vágták egymást, megpróbáltunk mindent megtenni a sikerért. Trusa lehetőségénél már majdnem emeltem a kezem, de sajnos csak kapufa lett. Ha az a helyzet bemegy, szerintem behúzzuk a találkozót, mert a hazaiaknak már azt követően nem igazán volt komolyabb gólhelyzetük” – értékelte a szombati 90 perc eseményeit Csinger Márk.

„A mai naptól már a Rózsahegy elleni hazai találkozóra készülünk, szeretnénk végre legyőzni őket. Köszönjük a minket idegenbe is elkísérő szurkolók támogatását, lehetett őket hallani, mindent megtettek. Egy gólnélküli döntetlennel tudtunk most kedveskedni nekik” – tette hozzá a 20 éves középső védő, aki 19. ligameccsén begyűjtötte negyedik sárga lapját.

A szombati Slovan-DAC (0:0) rangadó legnagyobb helyzete, amelynél Matej Trusa a kapufát találta el, itt nézhető vissza:

Redzic Damir hatodszor kapott lehetőséget a Niké Ligában, a rájátszás során negyedszer. Pozsonyban csereként lépett a meccsbe, több mint félórát játszott. „Azzal küldött pályára a vezetőedző, hogy bátran cselezzek és lőjek kapura, a védekezést pedig oldjam meg, ahogy szoktam. Éreztem, hogy bennem van a gól. Elégedett vagyok az egy ponttal, továbbra is a harmadik helyen állunk, megyünk a célunk felé. Nagyon örülök a folyamatos játéklehetőségnek. Szerintem az edzéseken jól teljesítek, szeretnék a hátralevő mérkőzéseken is folyamatosan játékperceket kapni, ezt pedig gólokkal és gólpasszokkal meghálálni. Majd meglátjuk, mi lesz a nyáron, de jelenleg azon dolgozunk, hogy európai kupaindulást érő helyen végezzen a DAC. Meggyőződésem, hogy ez sikerülni is fog” – mondta a 21 éves szélső, aki a Ferencvárostól érkezett kölcsönbe a folyó szezon végéig.