Interjú

Aleksandar Popović: Mindegyik rangadó nagy motivációt jelent

Aleksandar Popović: Mindegyik rangadó nagy motivációt jelent

A-CSAPAT
|
Interjú
| pé 12.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor
article_banner
article_banner
article_banner

„Szeretnénk az európai kupaindulást jelentő helyen végezni, a Slovan pedig matematikailag is bebiztosíthatja a bajnoki címét, így a meccs mindkét csapat számára komoly jelentőséggel bír.” Aleksandar Popović nyilatkozott a holnapi Slovan-DAC rangadó előtt.

A hétvégén a Slovan otthonában lépünk pályára. Milyen mérkőzésre számítasz?
„Szerintem, mint általában a rangadók, a mostani is háromesélyes. Fontos összecsapás előtt állunk, szükségünk van a pontokra a dobogóért folyó harcban. Szeretnénk az európai kupaindulást jelentő helyen végezni, a Slovan pedig matematikailag is bebiztosíthatja a bajnoki címét, így a meccs mindkét csapat számára komoly jelentőséggel bír. Jó irányba haladunk, a legutóbbi két-három találkozón változtattunk egy picit a taktikai felállásunkon, amelynek köszönhetően a csapat minden meccsből képes önbizalmat meríteni. Tudjuk, mit kell tennünk, de ehhez ki kell elemeznünk a hazaiak játékát. Győzni utazunk Pozsonyba. A két olyan gárda egyike vagyunk, amely képes volt legyőzni a Slovant a jelenlegi szezonban. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésünkön kicsit balszerencsések voltunk, hiszen a második góljuk lesről született, ez pedig komoly kihatással volt a végeredményre. Biztosan meglesznek a lehetőségeink, igyekezni fogunk semlegesíteni az erősségeiket. Több jó játékosa is van a Slovannak, főleg a támadósorban, de mindent megteszünk, hogy ne érvényesülhessenek. Nyerni akarunk.”

Az égszínkékek elleni előző két rangadó alapján milyen találkozóra számítasz: nyíltsisakosra, vagy inkább egymás hibáira fognak várni a csapatok?
„Ezt nehéz előre megmondani. Az első két egymás elleni meccs is teljesen más volt. Az elsőn odahaza letámadtuk őket, sokat futottunk, szoros emberfogást alkalmaztunk. 3:1-es győzelmet arattunk, szerintem akkor nagyon jól is futballoztunk. Természetesen idegenben más felfogással léptünk pályára, megpróbáltunk egységesebbek lenni. Az új vezetőedző mindössze a negyedik meccse volt az, így teljesen más volt a helyzet, mint most. Azon a találkozón is voltak helyzeteink, kiegyenlített csatát vívtunk ellenük. Ahogy mondtam, az akkori második góljuk lesállást követően született, ami mindent megváltoztatott. A hétvégi összecsapás alakulása nagyban függ attól, melyik csapat mikor nyit ki jobban, mondjuk egy korai gólnak köszönhetően. Meglátjuk, mi lesz, de igyekszünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani és elhozni a három pontot.”

A Slovannak egyetlen pont hiányzik a bajnoki címhez. Külön motivációt jelent számotokra, hogy ne ellenünk ünnepelhessenek?
„Természetesen meg akarjuk ezt akadályozni, tudjuk, hogy ez csak egy győzelemmel lehetséges. Mindegyik rangadó nagy motivációt jelent, függetlenül a csapatok a tabellán elfoglalt helyezésétől. Sok ember látogat ki a meccsre, a játékosoknak lehetőségük lesz megmutatni magukat a nagyközönségnek. Úgy gondolom, hogy ha valamelyik együttes nem veszi teljesen komolyan az összecsapást, a másik csapat ki fogja ezt használni. Semmiképpen sem számítok egyszerű mérkőzésre, meggyőződésem, hogy az összes játékos mindent bele fog adni és komoly küzdelmet láthatunk majd a pontokért.”