Interjú

Ammar Ramadan: Érzelemdús dolog a szurkolókkal ünnepelni

Ammar Ramadan: Érzelemdús dolog a szurkolókkal ünnepelni

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 6.8.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Örzsik Ödön

„Uraltuk az összecsapást és szerintem nagyon jó teljesítményt nyújtottunk.” Ammar Ramadan ötödik találatát szerezte az élvonalban.

„Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Az igazat megvallva, a legutóbbi két nyeretlen találkozó után picit nyomás alatt voltunk. Egy nagy klub, nagy csapat vagyunk, a szurkolók nagy elvárásokkal vannak irántunk, tehát győznünk kellett. A hét folyamán sokat dolgoztunk a mentalitásunkon és természetesen a taktikán is, de az volt a fontosabb, hogy fejben visszatérjünk a győzelmi útra. Uraltuk az összecsapást és szerintem nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Főleg az első félidőben futballoztunk remekül, összességében egy jó képet mutattunk a csapatról. Természtesen sokkal jobban is tudunk játszani, de lépésről lépésre haladunk” – értékelte a tegnapi DAC-Kassa (5:2) ligamérkőzést Ammar Ramadan, aki a 38. percben a harmadik találatunkat szerezte.

„Minden összecsapás más, néha a szerencsére is szükség van. A gólomnál együtt, csapatszinten támadtunk le, visszaszereztük a labdát és villámgyorsan lendültünk támadásba – ezt gyakoroljuk az edzéseken. Boldog vagyok, amiért sikerült betalálnom. A legutóbbi szezon után az a célom, hogy minél többször eredményes legyek, jobban segítve a csapatot. A gólomnál parádés és tökéletesen időzített passzt kaptam Herctől. Láttam, hogy a kapus kicsit kijjebb áll, így megpróbáltam a földön ellőni mellette a labdát. Észrevettem, hogy szétnyitja a lábait, innentől kezdve már nem volt nehéz dolgom. Egy remek támadás eredménye volt a gól, de sok ilyet bemutattunk a Kassa ellen. Több gólt is szerezhettünk volna, ám elégedettek vagyunk. A találataim túlnyomó többségét hazai pályán szerzem, csodálatosan érzelemdús dolog a szurkolókkal ünnepelni. Mindegyik gólomnál így érzem, ez a szenvedélyem” – mondta a 22 éves szír szélső, aki eddig 29 bajnokin 5 gólt jegyzett a DAC színeiben.

A sárga-kékekre két idegenbeli mérkőzés vár a Niké Ligában: jövő szombaton Rózsahegyre, egy héttel később vasárnap Aranyosmarótra látogat a Guľa-legénység. „Egyik mérkőzés sem könnyű, ráadásul az elkövetkező két összecsapást egyaránt idegenben abszolváljuk. Szeretnénk a győztes úton maradni és napról napra fejlődni. Az önbizalmunk visszatért, így remélhetőleg egy hosszabb győzelmi sorozat első felvonása volt a szombati találkozó” – tette hozzá bizakodva Ammar Ramadan.

article_bannerarticle_banner