Mérkőzés

Beszámoló: DAC 1904 - FC Kassa 5:2 (3:0)

Beszámoló: DAC 1904 - FC Kassa 5:2 (3:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 5.8.2023, Kiss Balázs

Egy remek hangulatú mérkőzéssel avatta fel a MOL Aréna az idei bajnoki szezont. Az első hazai találkozón rögtön hét gólt láthatott a nagyszerű közönség, s ami a lényeg, hogy ebből ötöt mi szereztünk. Mit ér mindez? Természetesen három pontot!

Az évszakhoz képest meglehetősen hűvös időben nyitotta ki kapuit a MOL Aréna az új szezonbeli első hazai bajnoki mérkőzésre, amelyen az újonc kassai csapatot láttuk vendégül. Anton Šoltis együttese a Niké Liga múlt heti nyitófordulójában derekasan helytállt a címvédő Slovan ellen, és akárcsak mi Nagymihályban, ők is egy gólnélküli döntetlennel indították a 2023/24-es bajnokságot. Az utóbbi két tétmérkőzésünkön nem az elképzeléseink szerinti eredmény született, Adrian Guľa ezért azzal a feladattal küldte pályára a játékosokat, hogy megszerezzék a három pontot. A kapuba ezúttal a Partizán Belgrádtól két hete érkezett Popović állt be, a mezőnyben pedig két változás volt a múlt hetihez képest: Pinto és Ramadan kezdett, Mendez és Vitális pedig a padon várt a bevetésre.

A kezdő sípszó előtt a 60. születésnapját ünneplő két egykori legendás játékosunkat, Pavol Diňát és Szaban Tibort köszöntötte a klubvezetés, a B-középből pedig egy kassaiakat „köszöntő” frappáns molinó emelkedett a magasba, majd füstbombák lengték be a pályát. Ez alkalommal Káčerhez került a kapitányi karszalag. Támadó szellemben kezdtük a találkozót, az aktív játéknak pedig már a 9. percben meg is lett az eredménye. Gavrić szöglete után Krstovićnak sikerült a kapu torkából a gólvonal mögé juttatni a labdát – 1:0. Jó alap volt a gól a további folytatáshoz, amely során továbbra is mi domináltunk.

A kassai újonc ritkán jutott el a kapunkig, Popovićot sem késztették nagy munkára, Pačindáék kénytelenek voltak idomulni az akaratunkhoz. A 21. percben Krstović kért ápolást, a hasát fájdította, de a szakszerű ellátásnak köszönhetően folytatni tudta a játékot. Az orvosi segítség után bedurvultak kicsit a vendégek, Ruc játékvezető gyors egymásutánban három sárgát is kiosztott. Ellenfelünk kedélyállapotát ezen felül az újabb találatunk borzolta. A 26. percben Káčer a tizenhatos sarkából a hosszú oldalra tette a labdát, ahol a berobbanó Andzouanát senki semfogta – 2:0. A gól ünneplése után nem sokkal cserélni volt kénytelen Adrian Guľa. Gavrić sérülés miatt nem tudott tovább focizni, helyén Herc mutatkozott be ismét a DAC közönsége előtt.

A kassaiak első kaput eltaláló lövése a 30. percben érkezett. Medved gyenge labdáját Popović azonban magabiztosan szorította magához. A másik oldalon viszont jött az újabb gól. Herc egy lendületes támadás végén tálalt az üresbe Ramadannak, aki Kirának kötényt adva a harmadikat is begurította – 3:0. A gólcsap mellett az ég csatornái is megnyíltak, a félidő hátralévő perceiben sűrű eső áztatta a pályát és a játékosokat. Újabb gól viszont már nem „csúszott be” a kassai kapuba, noha Krstović előtt adódott még lehetőség a 45. percben, de Kira megfogta a fejesét.

Anton Šoltis érthetően nem volt elégedett csapata teljesítményével, ezért a szünetben három játékosát is lecserélte. A játék képén azonban nem látszott meg a vérfrissítés, továbbra is mi voltunk a dominánsabb csapat. A második játékrész első harmada emlékezetes gólhelyzetet nem hozott, de a 60. percben jött egy szabadrúgás, amely után negyedszer is rezdült a kassai háló. Ramadant kaszálták el mintegy 25 méterre a kaputól. Kiváló szögből végezhettük el a pontrúgást, s mivel a „specialista” Kalmár ekkor még csak a cserepadon várt a bevetésre, Krstović állt a labda mögé. Nem volt rossz döntés ez sem, mert a tavalyi szezon gólkirálya kíméletlenül bevarrta a labdát a hálóba – 4:0. A hatezres nézősereg örömmel pillanthatott a kijelzőre, és bőven volt még idő újabb gólt szerezni.

A 72. percben a csereként beszálló Veselovský kimaradt helyzete után a fiatal Záhrádník és Kalmár is pályára lépett. Elsősorban utóbbi kapott nagy tapsot a közönségtől. Negyedóra volt még hátra a rendes játékidőből, amikor Popović mutatott be egy szép védést Qose lövését követően, majd egy nagyszerű ellentámadás után Veselovský vette célba a kassai kaput, de Šindelář szögletre mentett. Az ezt követő négy percben három gól is született. Előbb a pimaszul fiatal Vasiľ „avatta fel” Popovićot egy hosszú sarokba gurított góllal – 4:1, majd az ugyancsak szemtelenül ifjú Záhradník is betalált Niarchos remek ütemű passza után – 5:1. Ez volt a mindössze 17 éves játékosunk első bajnoki gólja a felnőttek között. Végül pedig egy rutinos róka, a korábban nálunk is futballozó Pačinda beállította az 5:2-es végeredményt. Az utolsó percekben a B-közép mindenkit közös szurkolásra buzdított, ez pedig jött is, hiszen, egy élvezetes, gólgazdag mérkőzésen tartottuk itthon a három pontot.

Hét gól, ebből öt az ellenfél kapujába. Kellemes ellenfélnek bizonyult a Kassa, élvezhető, jó futballt láthatott a közönség. Ha minden meccsünk ilyen lesz a szezonban, akkor nem lehet panaszunk a végén. Jövő héten Rózsahegyen folytathatjuk a pontgyűjtést. Aki tud, jöjjön!

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Nagyon jó mérkőzés volt, öt gólt rúgtunk, úgyhogy elégedettek lehetünk. Az első és a második félidőben is láttunk jó dolgokat a csapattól. Bízom benne, hogy sikerült örömet szerezni a szurkolóinknak, és abban is bízom, hogy ez a győzelem újabb erőt és energiát ad. Az volt a célunk, hogy ne csak játékban, hanem az eredményben is sikeresek legyünk. Ez össze is jött, ezért nagyra értékeljük a győzelmet, és gratulálok hozzá a csapatnak. Nyilván voltak olyan részletek is, melyeken még javítanunk kell, de ha minden mérkőzésen sikerül három góllal többet rúgni az ellenfélnél, akkor ez belefér. Azt a célunkat, hogy erősek legyünk, és megerősítsük a csapatszellemet, teljesítettük, ezért elégedettek lehetünk.”

Anton Šoltis (Kassa): „Az eredmény egyértelmű. Kaptunk most egy pofont, de mi még tanulunk. Az első félidő nem volt jó a részünkről, teljesen máshogy szerettünk volna játszani. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Szerettük volna lezárni a területet az ellenfél előtt, de semmi sem sikerült. Kaptunk egy könnyen elkerülhető gólt rögzített helyzetből, melyet két újabb találat követett. Az első félidőben mutatott játékunkat igazából nem is lehet értékelni. A védelmünk nem volt szervezett, előre ugyan mutattunk valamit, de könnyen elveszítettük a labdákat. A második félidő elején néhány játékost lecseréltünk, és az is segített, hogy a hazaiak visszavettek a gázból. A negyedik gólt megelőzően szabálytalankodtak az egyik játékosunkkal szemben, amit a játékvezető rosszul ítélt meg, az ötödik gól pedig lesből született. Sajnos ilyen szituációk alakították ki a végeredményt, de a hazaiak elérték a céljukat. Számunkra jó iskola volt ez a pofon. Bízunk benne, hogy tanulunk belőle, és az előnyünkre tudjuk fordítani a jövőben.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS


DAC 1904 - FC KOŠICE 5:2 (3:0)
Niké Liga, 2. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.08.05., 18:00
Játékvezetők: Ruc - Jekkel, Poláček
Nézőszám: 5987
Gólszerzők: 9., 61. Krstović, 26. Andzouana, 38. Ramadan, 82. Záhradník, ill. 79. Vasiľ, 83. Pačinda
Sárga lap: 36. Risvanis, 82. Krstović, ill. 23. Mizerák, 24. Duda (másodedző), 25. Turčák, 32. Golikov, 55. Pačinda
DAC 1904: Popović - Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana - Káčer (K), Dimun (72. Kalmár), Ramadan (72. Záhradník) - Trusa (65. Veselovský), Krstović (65. Niarchos), Gavrić (29. Herc)
Kassa: Kira - Golikov (46. Jakubko), Krivák, Šindelář, Mizerák - Gallovič (78. Sovič), Qose - Pačinda (K), Faško (46. Fabiš), Turčák (46. Sagna) - Medved (68. Vasiľ)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 61% : 39%
Lövések: kapura: 9:5, mellé: 7:11
Szöglet: 6:2
Les: 1:0

article_bannerarticle_banner