Mérkőzés

Beszámoló: Slovan - DAC 1904 0:0

Beszámoló: Slovan - DAC 1904 0:0

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 13.4.2024, Kiss Balázs
article_banner
article_banner
article_banner

Egy 0:0-ás eredmény, amely a hazai Slovannak bajnoki címet jelent, bennünket pedig visszaállított a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A Zólyombrézó múlt heti sikeres legyőzése után nagy falat várt Xisco Muñoz edzőre és csapatára: a bajnoki címtől mindössze egy pontra levő Slovan. A pozsonyiak óriási motivációval várták a szombati összecsapást. A kérdés csak az volt, hogy sikerül-e elodáznunk a tervezett bajnokavatót. Vezetőedzőnk a Győztes csapaton ne változtass! – elvet követve ugyanazt a tizenegy játékost küldte pályára a Téglamezőn, mint egy héttel korábban a MOL Arénában.

Bajnokavató ide vagy oda, a Nemzeti Futballstadion lelátói nem teltek meg teljesen. Pedig gyorsan megszerezhették volna a vezetést Weiss edző fiai, ha Strelec a 4. percben nem lövi Popovićba a ziccert. „Na Slovensku majster!” vagyis: „Szlovák bajnok!” – skandálta a hazai B-közép megállás nélkül az első tíz percben, amikor elsősorban a védelmünk mögé ívelt labdákkal operáltak az égszínkékek.

A 12. percben Trusa jutott lövéshez. Egy nehéz labdát kellett előbb megszelídítenie, majd jött a bomba, melyet Borjan ütött ki. Mezőnyben passzolgatós, taktikai futball következett ezután, éles gólhelyzetek nélkül. A Slovannak nem volt hova sietnie, nekik a 0:0 is bőven megfelelt. A hangulatra viszont nem lehetett panasz, még annak ellenére sem, hogy nem volt teltház, és az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk.

Bizakodtunk, hogy a másodikban minden más lesz, és az első öt perc bíztató is volt a számunkra. Trusa a 46. percben Andzouana beadása után a kapufára fejelte a labdát, majd négy perccel később Herc lapos próbálkozását kellett védenie Borjannak. A másik oldalon is adódott közben egy lehetőség: Vojtko próbálkozott közelről, de Popović ismét remekelt. Xisco Muñoz az 57. percben cserélt először: Koné helyett Redzic érkezett. Továbbra is a mezőnyben pattogott a labda.

A 67. percben Barseghjan csavart kapura, de Popović – akit pár perccel korábban kórusban gyalázott az egész Slovan-tábor – magabiztosan védett. Újabb cserék következtek mindkét oldalon, ám a játék képe így sem változott sokat. A 83. percben már begyúltak a görögtüzek a hazai táborban, az ünneplésre készülő szurkolók pedig elkezdtek gyülekezni a pálya szélén. Sajnos gólt már a hátralévő időben nem szereztünk, így a lefújást követően a pályára tódulhattak a hazai drukkerek, hogy megünnepeljék a Slovan újabb bajnoki címét.

Mindenki tudta, hogy ha az égszínkékek pontot szereznek, címet védenek. Ehhez elég volt nekik egy gól nélküli döntetlen is. A 0:0 azonban számunkra sem rossz eredmény, hiszen visszaelőztük vele a Zsolnát, és ismét mi vagyunk a harmadikok. Jövő szombaton a Rózsahegyet fogadjuk otthon a MOL Arénában. Küzdjünk meg együtt Európáért!

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Gratulálok edzőtársamnak a bajnoki címhez. Nem könnyű elsőnek lenni a ligában. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, nem egyszerű a play-offban játszani. A Slovan elől igazi minőséget képvisel, és erősek az egy-egy elleni szituációkban is. Igyekeztünk megállítani őket, 90 percen keresztül a párharcok megnyerésére törekedtünk. Volt ugyan lehetőségünk, de nem tudtuk gólra váltani. Így is nagyon fontos pontot szereztünk. Mostantól a következő mérkőzésre összpontosítunk. Legközelebb odahaza játszunk a saját szurkolóink előtt, és szeretnénk otthon tartani a három pontot.”

Vladimír Weiss (Slovan): „Nagyon örülünk a bajnoki címnek. Öt forduló van még hátra. Mindegyik meccsen szeretnénk győzni. Ellenfelünk jó taktikával érkezett, szerettek volna pontot szerezni, ez sikerült is nekik. Meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de ugyanúgy el is veszíthettük volna. Megvoltak a lehetőségeink, de nem voltunk annyira hatékonyak, mint az előző fordulókban. A Slovan számára a bajnoki cím – ilyen körülmények között és a csapat összetételét ismerve – kötelező volt, de ez sosem könnyű. Nem mindig egyszerű folyamatosan nyerni, fenntartani a fegyelmet és a motivációt. A játékosok jól dolgoztak, kétszer annyi meccsünk volt, mint a többieknek. Egész évben jól játszottunk. Nagyra értékelem, hogy megnyertük a bajnokságot.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

ŠK SLOVAN BRATISLAVA - DAC 1904 0:0
Niké Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló, Téglamező, Pozsony, 2024. 4. 13., 15:30
Játékvezetők: Marhefka - Poláček, Jekkel
Nézőszám: 9160
Sárga lap: 75. Tolić, ill. 72. Trusa, 88. Csinger
DAC 1904: Popović - Andzouana (K), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (70. Goure) - Herc (70. Káčer), Dimun, Vitális (88. Kharatin) - Trusa (88. Gruszkowski), Koné (57. Redzic)
Slovan: Borjan - Blackman (81. Pauschek), Bajrić, Kashia, Wimmer (58. Tolić), Votjko (77. Zmrhal) - Barseghyan, Savvidis, Kucka (K), Marcelli (77. Weiss) - Strelec (81. Sharani)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 57% : 41%
Lövések: kapura: 2:2, mellé: 7:4
Szabadrúgás: 10:12
Szöglet: 6:2
Les: 1:3