Interjú

Milan Dimun: Bíznunk kell a saját erőnkben

Milan Dimun: Bíznunk kell a saját erőnkben

A-CSAPAT
|
Interjú
| sze 2.8.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Azt kívánom a Kassának, hogy minden ellenféllel szemben gyűjtse a pontokat. Természtesen rajtunk kívül.” A kassai születésű és az ottani klubnál nevelkedő Milan Dimun nagyon várja a Szlovákia második legnagyobb városából érkező újonc elleni szombati összecsapást.

A jól sikerült felkészülést követően sikeresebb szezonkezdetre számítottunk. Minek tudod be az EKL-ből való búcsút és a nagymihályi pontvesztést?
„A felkészülést követően mindenképpen magasabbak voltak az elvárások. Kár az Európa Konferencia Ligából való kiesésért és a nagymihályi döntetlenért. Bízom benne, hogy már a Kassa elleni soron következő mérkőzésen megtörjük a góltalansági sorozatunkat, remélhetőleg legalább egy találattal többet szerzünk az ellenfélnél és otthon tartjuk a pontokat. Néha a túlzott akarás miatt nem mennek a dolgok. Viszont ki kell tartanunk és mindent megtenni annak érdekében, hogy újra jöjjenek a gólok. Ha mindent elvégzünk, amire az edzői stáb kér minket, akkor sikeresek leszünk és a kapufák miatti bosszankodást a gólöröm váltja majd fel.”

Szombaton a szülővárosod újonccsapatát fogadjuk. Az ottani labdarúgás neveltje vagy. Hogyan látod tehát a Kassa visszatérését a legjobbak közé?
„Örülök neki, mert a Kassának a legjobbak között van a helye. A Niké Ligára nézve átlagon felüli körülményeik vannak, mindenképpen pozitív meglepetést okozhatnak. Azt kívánom a Kassának, hogy minden ellenféllel szemben gyűjtse a pontokat. Természtesen rajtunk kívül. A Dunaszerdahely játékosa vagyok és bízom benne, hogy sikerrel vesszük az ellenük lejátszandó összecsapást. Szükségünk van a pontokra.”

Az első fordulóban teltház előtt bizonyította a Kassa, hogy a honi élvonal üde színfoltja lehet. Figyelemmel követted a Kassa-Slovan mérkőzést?
„Nagymihályból hazafelé tartva szerettük volna nézni, de nem volt ideális a jelerősség, így kicsit szaggatottan tudtuk csak követni. A Kassa minőségi csapat, ám amennyiben felelősségteljesen állunk a meccshez és kellően agresszívek leszünk, meggyőződésem, hogy sikeresek leszünk.”

Milyen mérkőzésre számítasz? Mit kell tennünk annak érdekében, hogy megörvendeztessük a szurkolókat?
„A Kassa mindenképpen pontszerzési céllal utazik hozzánk, talán már a döntetlent is sikerként könyvelnének el. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, be kell nyomulnunk az ellenfél tizenhatosába és veszélyesen futballoznunk. Remélhetőleg még több lehetőséget dolgozunk ki, mint Nagymihályban és elkezdjük értékesíteni is azokat. Főleg bíznunk kell a saját erőnkben és abban, hogy megvan a minőségünk ahhoz, hogy a saját szurkolóink előtt győzzünk, akik bizonyosan ismét belehajszolnak minket a győzelembe. Nagyon várom az összecsapást és bízom abban, hogy jól teljesítménnyel és három ponttal háláljuk meg a szurkolók biztatását.”

article_bannerarticle_banner