Hír

Szombati ellenfelünk: FC Zlín

Szombati ellenfelünk: FC Zlín

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 2.2.2024, fctrinityzlin.cz (foto), Milan Vrábeľ, Krisztián Nagy (text)

Már csak néhány nap és ismét indul a bajnokság. Jön a 2024-es tavasz előtti főpróba, amelyen a cseh élvonalbeli FC Zlínt fogadjuk. A legutóbbi három egymás elleni mérkőzésünk is gólnélküli döntetlent hozott. Ezen február 3-án, szombaton 13:00 órától változtathatunk a MOL Arénában.

Alapinformációk az ellenfélről:

Név: FC Zlín
Alapítás éve: 1919
Klubszínek: sárga és kék
Becenév: Varrók
Stadion: Letná – befogadóképesség: 5 898 néző
Város: Zlín (csaknem 75 000 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 3. hely a cseh élvonalban (1942/43, 1943/44); a másodosztály győztese (1937/38); a Csehszlovák Kupa győztese (1969/70); a Csehszlovák Szuperkupa győztese (2017); a Cseh Kupa győztese (1969/70, 2016/17); az Európa-liga csoportköröse (2017/18); a Kupagyőztesek Európa-kupája résztvevője 1970/71); az Intertotó-kupa résztvevője (2004/05, 2005/06).

A téli felkészülés során eddig három barátságos mérkőzést játszottunk. Kezdésképpen 1:0-ra vertük az osztrák Hartberget, azt követően 0:3-as vereséget szenvedtünk a nagynevű bécsi Austriától, majd a hét folyamán simán, 4:1-re legyőztük partnerklubunkat, a Somorját. Az eddigi góljainkon Jürgens, Vitális, Trusa, Krivokapić és Barišić osztozott.

A Zlín elleni legutóbbi találkozónk is komoly fontossággal bírt, hiszen 2018 júliusában szintén egy főpróba keretén belül találkoztunk velük. Nem kevésbé érdekes a már említett, hárommeccses góltalansági sorozat – 2018 nyarán kívül 2017 februárjában és júliusában sem került egyetlen találat se a jegyzőkönyvekbe. Ráadásul hétvégi ellenfelünk sorozatban három gólnélküli előkészületi találkozóval a háta mögött érkezik hozzánk. A Vyškov után ez még két alkalommal esett meg velük a törökországi összpontosításon, amelyről mindössze néhány órája érkeztek haza. Az iráni élvonalbeli Nassaji Mazandaran és a bolgár második ligás Dobrudzsa Dobrics elleni összecsapáson sem találtak a kapuba a felek. A felkészülés során azt megelőzően a máltai téli torna keretén belül 2:0-ra legyőzték a Szakolcát, viszont az Aranyosmaróttól 0:1-es, a Brünntől pedig 1:2-es vereséget szenvedtek.

A „Varrók”, ahogyan a zlíni sárga-kékeket becézik, fontos félszezon előtt állnak. A Cseh Kupa és a Csehszlovák Szuperkupa 2017-es elhódítása óta fokozatosan hanyatlik a teljesítményük. Például a legutóbbi idényben csak a sikeresen megvívott selejtezőnek köszönhetően tarthatták meg az élvonalbeli tagságukat. Jelenleg a tabella utolsó előtti helyén állnak. A szurkolók számára az új vezetőedző, Bronislav Červenka kinevezését követő sikeres őszi finis adhat reményt. A 2023-as esztendő utolsó összecsapásán a Hradec Králové 4:0 arányú kiütése volt a hab a tortán.

Az új erősítések közül a grúz Zviad Natchkebian és Tomáš Schánělec leigazolásától várják a legtöbbet. Utóbbi a prágai Spartától érkezett. A főleg cseh futballistákból álló jelenlegi játékoskeret tagja a szlovák Matej Rakovan, továbbá klubunk legendája, Tibor Mičinec is megfordult a zlínieknél. A cseh első osztálybeli gárda összértéke a transfermarkt szerint 6,20 millió euró, míg csapatunkat jelenleg 12,14 millió euróra értékeli a honlap.

A holnapi mérkőzést élőben is megtekinthetik a hivatalos YouTube-csatornánkon és a Facebook profilunkon.

article_bannerarticle_banner