Szurkolók

Szurkolói információk a Slovan - DAC 1904 rangadó előtt

Szurkolói információk a Slovan - DAC 1904 rangadó előtt

A-CSAPAT
|
Szurkolók
| csü 11.4.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A szombati Slovan-DAC bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos biztonsági intézkedések és szurkolói tudnivalók a sárga-kék rajongók számára.

A felsőházi rájátszás 5. fordulójának slágermérkőzésén csapatunk 2024. április 13-án, szombaton 15:30 órai kezdettel a pozsonyi Nemzeti stadionban (Téglamező, Tehelné Pole) lép pályára a Slovan vendégeként.

A stadion kapui egy és fél órával a mérkőzés előtt, 14:00-kor nyitnak. Megkérjük a nézőket, és egyúttal tanácsoljuk, hogy ne az utolsó pillanatban, hanem jóval hamarabb érkezzenek, mert a szigorú biztonsági ellenőrzések miatt lekéshetik a találkozó kezdetét.

Minden szurkolónak alá kell vetnie magát a belépőjegyek ellenőrzésének, majd a stadionba lépéskor a biztonsági ellenőrzésnek, amely azon tiltott tárgyak keresésére irányul, amelyek a stadion minden egyes bejáratánál, illetve a belépőjegyen ábrázolva vannak. A hazai klub figyelmezteti a szurkolóinkat, hogy a mérkőzésre tilos bevinni más államok szimbólumait.

A stadionba csak olyan személy léphet be, aki nem áll nyilvánvalóan alkohol, vagy kábítószer hatása alatt, és a biztonsági ellenőrzés nem mutatja ki az ilyen nemű termékek használatát.

A DAC 1904 szurkolóinak érkezése és beléptetése

A vendégszektorba szóló belépőjegyek értékesítése már zajlik; erről itt találnak bővebb információt. A 12 eurós egységárú belépőket kizárólag online vásárolhatják meg a szurkolóink, emellett az értékesítés péntek este 20:00 órakor befejeződik. A mérkőzés előtt a helyszínen már nem lesz lehetőség a jegyvásárlásra.

Belépés a vendégszurkolóknak kijelölt szektorba a D2 beléptetőkapun – a Bajkál utca és a V. Tegelhoff utca felől – lehetséges.

A fanklubok által szervezett vonatos szurkolói utazás a pálya kizárása miatt elmarad. Az érdeklődőket autóbuszok szállítják el Pozsonyba és vissza. Indulás a dunaszerdahelyi vasútálommástól 13:20 órakor. A szlovák rendőrség biztosítja az állomást, továbbá a szurkolók biztonságos útját a stadionba és vissza.

A személyautókkal érkező DAC-szurkolók parkolása csak a Szlovák Rendőrség Ügyfélközpontja mellett lesz elfogadva, a Tomášikova 46 címen (Klientske centrum Polície SR; az IKEA régi épülete, nem messze a Nové Mesto vasútállomástól, a Nagyszombati úttal egybefutó kereszteződésben), ahol a rendőrség a mérkőzés előtt, alatt és után is biztosítja a rendet, egészen az utolsó szurkoló távozásáig.

Az említett Ügyfélközponttól, illetve a vonatállomásról a stadionig vezető és a mérkőzés végét követő visszaúton is a szlovák rendőrség biztosít kíséretet a szurkolóinknak. A legkésőbbi indulás időpontja 15:00 óra, ezért a parkolóba való érkezés ajánlott ideje 14:45 óra.

Biztonsági utasítások

A stadion előtt a szlovák rendőrség és a magánbiztonsági szolgálat is ügyel a rendre. A szurkolók az autóbuszokhoz lesznek irányítva, amelyekkel eljutnak a stadionba/állomásra.

A szlovák rendőrség figyelmeztet, hogy nem lesz lehetőség a szurkolók a stadionhoz való vonulására és zéró tolerancia érvényes a törvényellenes cselekedetekre, a rasszista rigmusok, öltözet és pirotechnika használatára, méghozzá a Pozsonyba vezető egész úton, a stadionba való belépés során és a stadionban is. E rendelet megsértése esetén a rendőrség azonnal fellép a törvényszegőkkel szemben.

A stadionban gyorsanítélő közigazgatási szervek lesznek jelen és a törvényszegő magatartás esetén azonnali eljárás kezdődik, amely során akár 5 000 euróig terjedő büntetés is kiróható, a sportesemények látogatását tiltó határozattal együtt. Mivel a mérkőzés kockázatos besorolást kapott, blokkosított eljárásban egészen 2 000 euróig terjedő pénzbírság is kiszabható a vétkesekre.

Szektorok
- A stadion egyes szektorai egymástól elzárva lesznek, kapukkal elkerítve, és a szervezők megfigyelése alatt, akik a szektorba szóló jegyek ellenőrzését végzik. Az egyes szektorokba csak azok a nézők lesznek beengedve, akik átesnek a biztonsági ellenőrzéseken, és az adott szektorba szóló érvényes jeggyel rendelkeznek. Ezért felhívjuk a nézők figyelmét, hogy belépőiket az egész mérkőzés során tartsák maguknál, főleg a szektor elhagyásakor.
- A belépők egy alkalomra szólnak, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után nem lehet elhagyni a stadion területét, majd visszatérni, mert akkor már nem jut át a forgóajtókon. Minden nézőnek magánál kell tartania a belépőjegyét a mérkőzés folyamán, és a rendezők felhívására felmutatni azt.

Kamerarendszer
- A stadion, ahogy az egyes szektorok is, kamerarendszerrel vannak megfigyelve. A szervezők és a szlovák rendőrség minden kamerával rögzített incidenst azonnal kiértékel és old, a rendzavarásokat pedig szintén a biztonsági erők azonnali beavatkozása követi. A rendezők felhívják minden látogató figyelmét, hogy tilos poharakkal dobálni másokat; ennek az előírásnak a megszegése a vendégszektor azonnali kiürítéséhez vezethet. Ezért felszólítjuk az összes látogatót, hogy megfelelően viselkedjenek, és kövessék a biztonságiak, a rendezők és a rendőrség utasításait. Az említett tényekkel összefüggésben a találkozó során tilos az arc bármilyen nemű takarása, ami lehetetlenné teszi a személyazonosítást, tilos továbbá pirotechnikai eszközök bevitele és használata.

Egészségügyi szolgálat
- A stadion terültén készenlétben állnak majd a mentőszolgálat járművei és a Vöröskereszt orvosai, akik jól látható jelöléssel ellátott egyenruhában lesznek, és készek segíteni az esetleges egészségügyi gondok esetén.
- Minden tribünhöz tartozik egy elsősegélynyújtó helyiség, melyben az elsősegélynyújtó alkalmazottak készenlétben fognak állni.

Büfék és frissítő standok
- A stadionban büfék és frissítőt kínáló standok működnek majd. Mindennemű ital bevitele (üvegben, vagy dobozban) tilos!
- A DAC szurkolói számára kijelölt szektor saját büfével és higiéniai helyiségekkel van ellátva.

A stadion tervrajza (a DAC-szurkolók számára kijelölt szektorokat a D201, D202, D203 és D204 számok alatt találják):